Wie
Ben je nu groot of klein, sportief of muzikaal, blond of donker, stil of druk, eigenwijs of onderzoekend, onzeker, snel boos of altijd vrolijk en tussen de 0 en 18 jaar, dan kun je bij ons terecht!
Wanneer
Vaak maken je ouders of je leerkracht zich zorgen omdat het thuis of op school lastig gaat of niet gezellig is. Ze willen bijvoorbeeld graag dat je minder snel boos wordt, beter in je vel zit, fijner kunt spelen met je broertjes of zusjes of je beter kunt concentreren op school. Of misschien hopen ze dat wij jullie kunnen helpen omdat je snel verdrietig bent of niet veel vriendjes hebt.
Wat
Als je bij ons komt willen we ook van jou graag weten wat er aan de hand is. Vaak worden in het begin ook vragenlijsten gebruikt of onderzoek gedaan. Het belangrijkste is dat we met elkaar begrijpen hoe de zorgen zijn ontstaan en wat er nodig is om daar mee aan de slag te gaan.
Hoe
Er wordt gewerkt met huiswerkopdrachten, tips en trucs, trainingen of gesprekken om jezelf, het probleem en de oplossingen beter te begrijpen. We zullen dus vooral veel met elkaar praten en oefenen. Soms kan het ook helpen om met elkaar dingen uit te tekenen of beeldend vorm te geven. We gaan vooral met elkaar op zoek naar de beste oplossing voor jullie situatie zowel thuis als op school. De tijd tussen twee afspraken is het belangrijkst, dan gaan jullie aan de slag met het oefenen van wat jullie geleerd hebben, in de dagelijkse situaties die het lastigst zijn.
Waar
Meestal kom je met je ouders naar ons, we zitten dan in een spreekkamer of een spelkamer. Maar het kan ook zijn dat we met elkaar besluiten een stuk te gaan wandelen of dat we op school komen kijken.
Kinderen die bij ons komen, willen graag:
- Meer plezier krijgen in wat ze doen
- Zich minder zorgen maken
- Weten waar ze goed in zijn
- Zich zekerder voelen over zichzelf
- Eerst leren nadenken voor ze boos worden
- Leren een ruzie voorkomen of kunnen oplossen
- Energie hebben om dingen te doen
- Rust in hun hoofd
- Kunnen stoppen, denken en dan pas doen
- Dat het gezelliger wordt thuis
- Geen last hebben van lichamelijke klachten
- Weten dat ze van proberen kunnen leren
- Minder verdrietig zijn
- Zich beter kunnen concentreren
- Minder druk zijn/ voelen
- Beter slapen
- Weer met plezier naar school gaan
- Weten wat er met ze aan de hand is
- Weten hoe ze moeten reageren op plagen
- Zelf geen anderen plagen
- Vrienden kunnen maken
- Hun angsten overwinnen
Het kan ook zijn dat ze een broertje of zusje hebben dat een beetje anders is en ze hier meer over willen leren of willen leren hoe ze hier beter mee om kunnen gaan.